31 de Mayo

> Mormor och morfar: Mitt morgonhumör är det inga fel pâ! ;D Jag är väl lite mindre social bara! :)



Denna morgon var inte lika kaos som igâr, men Elisabeths dâliga morgonhumör verkar inte avta.
Jag hâller verkligen med dig Lena om att hennes morgonhumör inte ska behöva gâ ut över mig eller barnen. Hennes humör - hennes problem. Och eftersom det är hennes problem är det nâgonting som HON behöver jobba med. Men jag kanske inte är rätt person att säga det till henne ;)

Hur som helst tog jag upp grejen med kläderna med henne, och hon höll med mig och tyckte att barnen ska servas sâ lite som möjligt. Sâ det känns bra. Och hon tyckte inte heller längre att barnen behövde väckas tidigare, utan sa att det bara hade varit hon som varit nervös. Men imorse hade pappa Luis redan väckt dem ändâ, fast jag var där fem minuter tidigare än vanligt. Det vet jag inte riktigt hur jag ska tolka, om han gjorde det för att hjälpa till eller för att han tyckte att jag var för sent ute. Sâ eftersom jag inte har en aning har jag bestämt mig för att skita i att grubbla över det. Han fâr gärna vecka dem om han vill!

Jag ringde den andra Au Pairen igâr, hon heter Monika och är 25 âr. Vi bestämde att vi skulle ses pâ en kaffe eller kanske en öl nâgon gâng när vi hade tid. Sâ finns det en till ny Au Pair frân Sverige som kommit för kanske nâgon vecka sedan. Hon är hos en kollega till Elisabeth. Sâ henne ska jag ocksâ ta kontakt med.

Nettan stannar en dag till i Tarifa, men det känns helt ok. Det är rätt bra att vara själv med barnen, dels lär jag känna dem bättre och dels lär jag mig rutinerna snabbare eftersom jag nu fâr ta hand om allt själv. Det gick jättebra igâr pâ eftermiddagen. Jag hämtade dem pâ skolan och grejade lite mellanmâl. Hjälpte dem med läxor och Luis gjorde en fin grafitti-teckning av mitt namn! FRIDDA ! =D haha

Fridda =)

Sen fixade jag i ordning lite käk (kyckling och ris) innan pianoläraren kom. Idag grejar jag lite med tvätt som vanligt, ochdet är faktiskt mulet här! My god! Men solen sviker inte i första taget, den tittar allt fram ibland. Men det är ju fortfarande varmt som attan!

schemaDet här är mitt veckoschema som jag kladdat ihop själv.
Deportes betyder gymnastik, det mâste jag veta när de har för att kunna tjata pâ dem om att packa gympakläder.
Sacha och Irene är Luis tvâ privatlärare. Sacha i engelska och Irene hjälper honom med hans läxor.
Lola har jag berättat tidigare att hon är städerskan. De har en trädgârdsmästare ocksâ som heter Antonio.





reminderDetta är en väldigt bra lapp för mig som har dâligt minne.

Jag menar, tänk om jag skulle glömma hämta barnen pâ skolan!? Höh

Denna har jag ocksâ skrivit ihop själv och sâ fort jag kommer pâ nânting mer sâ lägger jag till det nânstans där det finns plats =P
















What a morning!

UH! Vilken morgon. För jävlig rent ut sagt! Jag gick upp, första morgonen utan Nettan. Förberedde smörgâsar som vanligt, och började att pressa apelsinjuice. Vi brukar väcka barnen fem i âtta, och detta skulle jag gâ och göra i morse ocksâ. Men dâ var mamma Elisabeth redan uppe och var pâ ett jävla skithumör.

"Du mâste väcka barnen tidigare annars hinner vi aldrig i tid... FRIDA! Varför har du inte lagt fram barnens kläder!? Frida, de här tröjorna mâste märkas om! VA!? Vet du inte vilka kläder barnen ska ha pâ sig!?" ...och sâ vidare.

Senare sa Nettan att hon kan ha sâna här mornar ibland. Men jag fattar det inte, för det är sâ onödigt att stressa upp sig. Det är ju precis samma rutin varje morgon!? Aja, sâ imorgon fâr jag väl väcka dem lite tidigare helt enkelt. Men när jag frâgade Nettan om barnens kläder sâ sa hon att hon aldrig brukade lägga fram dem. Det brukar dom tydligen alltid fixa själva. Dom har nämligen speciella skolkostymer, och gympakläder osv. Sâ dâ tycker jag att det är onödigt att börja serva dem nu, när de redan har fixat det själva. Fy fan vilken morgon.

Annars har dan flytit fram helt ok. Jag släppte av Nettan vid busstationen i San Pedro, hon ska âka till Tarifa och söka jobb där idag och imorgon. Sen hämtade jag upp städerskan Lola, gjorde havregrynsgröt till frukost och under förmiddagen har jag tagit tag i tvätten och strykningen.

Elisabeth ska ge mig numret till en familj som har en svensk AuPair, hon kom hit för ungefär en och en halv mânad sen. Hoppas att hon är schysst. Det vore skönt att ha nâgon att snacka lite med som är i samma situation, det är faktiskt inte det lättaste att âka iväg själv sâhär och lämna allt och alla. Nej, nu ska jag göra i ordning lite käk och sedan ringa Elisabeth om numret sâ fâr vi se om jag fâr tag pâ henne.

Puss

Bakfyllan har släppt ;)

Vad roligt att fâ sâ mycket kommentarer! Jag saknar er allihop jättemycket!

Ojoj vad muntert mitt förra inlägg var. Som tur var släppte bakfyllan nân gâng under eftermiddagen och jag âkte iväg till tjejerna. Där stannade jag hela dagen, vi drog ner till "kvarterets" gemensamma pool och lâg där och solade. Vattnet i poolen smakade salt, men jag antar att det inte var saltvatten utan det var säkert alla ungar som kissat i den? Blä! =S Det var en helskön day off.

Och idag är början pâ en ny vecka. Nettan ska âka bort nâgra dagar den här veckan sâ dâ fâr jag klara mig själv med barnen, men det gâr nog bra. Det gâr skitbra med körningen faktiskt, mitt lokalsinne imponerar mig! ;) Jag har lärt mig att hitta jättebra! Jag ska försöka att hitta nân annan AuPair som ocksâ nyss kommit hit, om möjligt frân Sverige. Fâr se om det finns nân, det vore kul. De andra tjejerna är helsköna, men de är ju lite av Marbella-veteraner vid det här laget. Sâ därför vore det kul att ha nâgon som ocksâ känner att man vill se sig om lite och som jag kan dela allt nytt med. Yes, det vore perfekt!

Sâ ska jag ocksâ försöka ta tag i att leta spanskakurser eller kanske sätta upp lappar om att hitta nâgon som man kan ha typ utbytesplugg med. Att jag lär ut engelska och hon/han lär mig spanska. Det är ju i alla fall det billigaste alternativet! =) Och jag ska skriva brev till er ocksâ mormor och morfar! Och förstâs till farfar ocksâ! Tro inte att jag har glömt er! Haha.
 
Jag har fâtt ett spanskt mobilnummer nu ocksâ. Familjen har numret om ni vill nâ mig, det är bättre att ringa mig pâ det än pâ min vanliga svenska mobil, för det kostar ingenting för mig att ta emot samtal pâ den! Kalasbra.

Bakis =/

Idag är ingen bra dag. Jag är skitbakis och längtar verkligen jättemycket efter er därhemma. Speciellt familjen och sâklart L min älskling. Jag var alltsâ ute igâr med tjejerna men det blev lite brâk och det slutade med att vi delade pâ oss och efter ett tag tog jag taxi hem. Mina pengar blev stulna, antagligen pâ en bar. Det var inte mycket bara 15 euro men jag fick ju lâna pengar av Nettan till taxin. Hon kom hem vid elva i morse. Det var inget kul alls igâr, jag är inte här för att för att gâ ut och supa varje helg direkt.

Nu ska jag nog gâ till mitt rum.

Bilder pâ huset!


tomtentomten
Trädgârden med uteplats och längst bort poolen.     Poolen och uteplatsen pâ nämre hâll.

Quirauteplatsen
Familjens hund Quira.                                                      Uteplatsen, här äter jag jämt frukost efter barnen âkt.

mitt rummin säng
Mitt rum: skrivbord, garderob, vâningssäng, en liten fâtölj och en till garderob fast med lâdor (kommer inte ihâg vad en sân heter..)












toaMin egen toalett med hanfat och stor spegel. Egen toa och dusch! Perfekt!

Nu har jag varit här i fyra dagar. Nu har jag lärt känna famlijen lite bättre. Främst barnen. Igâr var Paula hemma frân skolan, sâ vi âkte iväg till en marknad i San Pedro. Det är alltid marknad där pâ torsdagar. Och varje lördag är det marknad i en annan del av staden som heter Puerto Banús. Jag och Nettan köpte en varsin strandhandduk, och jag köpte en pâse bananchips medan Paula valde cashewnötter och Nettan valde godis! Sen hittade jag en liten minipresent till L. (Jag har inte glömt din födelsedag älskling!)

Lille Luis har bränt en skiva till mig, sâ söt! :D En blandskiva med jättebra lâtar! Den kommer jag spela jämt när jag stâr och stryker, eller i bilen, eller när jag lagar mat... Igâr fyllde mamma Elisabeth 46 âr, och det firade vi med lunch pâ en jätteflashig restaurang. Jag har ätit grodlâr! Eller det blev en tugga och inget mer. Mamma Elisabeth förklarade smaken typ sâhär: "It's like chicken, but just a little fishier." HAHA. Det stämde faktiskt bra, men jag gillade inte riktigt grejen med att käka groda.

Jag har skrivit brev till famlijen och till L. Ska lägga pâ dem pâ lâdan idag tänkte jag. Och jag tycker det är jättekul att ni skriver kommentarer, fortsätt med det! Men jag har inte fâtt nâgon kommentar hemifrân familjen,
läser ni inte min blogg?? Pappa du fâr frâga brorsan hur man gör ;) Saknar er, PUSS OCH KRAM ! ♥

Framme i Marbella!

Uh, det är bara för mycket som jag skulle vilja berätta, jag kan inte ta allt pa en gang. Jag har tagit nágra bilder pá mitt rum som jag tänkte lägga upp nágon gáng. Ska ta fler pá huset som är jättefint och sá självklart pá famlijen. Föräldrarna verkar helgoa, barnen likasá. Jag pratat mycket engelska med dem dá pojken Luis ska börja i engelsk skola till hösten. Tjejen Paula ska börja nästa höst tror jag. Sá det blir inte sá mycket spanska mer än med städerskan Lola. Men barnen pratar en hel del spanska med varandra sá klart.

Resan var kaos! Haha, resväskan hade jag lást in pá centralen över helgen i sthlm för att slippa släpa pá den. När det var dags för att hämta ut den var det stängt. Skulle öppna om en och en halv timme, och dá skulle bussen till arlande gátt för länge sedan. Till slut fick vi iaf tag pá tvá vakter som var supersnälla och öppnade för oss.

Flyget var en timme sent, och en gammal aupair som heter Nettan stod och väntade pá mig vid flygplatsen. Hon har varit här nu i väntan pá att jag ska komma. Sá nu stannar hon kvar till och med nágra dagar in i juni. Sen fár jag klara mig själv! Det ska nog gá bra, men om sanningen ska fram sà är jag lite orolig för körningen. De här spanska vägarna gár överallt och jag fattar ingenting. Men det är väldigt mánga rondeller ist för korsningar och det är jag tacksam för! =)

När jag kom fram igár träffade jag först föräldrarna när de kom hem pá siesta. Dá käkade vi grillad kyckling med sallad. De använder väldigt mycket olivolja och grovsalt till allt. Senare pá kvällen át vi ris och tomatsás à la pappa Luis. Även riset var gjort med olivolja, och vitlök. Jättegott!

Jag packade upp allt och hann ta en minisiesta pá ca tjugo min, sen väcktes jag av Nettan för dá skulle barnen hämtas pá skolan. Och det ville jag inte missa. Vi pratade engelska med varandra hela eftermiddagen och hittills kommer vi bra överens. Lille Luis har tvá privatlärare, en som hjälper honom med engelska och en som hjälper till med de övriga läxorna han har. Paula hade matteläxa och sprákläxa att göra. Sen gick vi ut tillsammans pá en promenad, det är ett väldigt bergigt omrâde sâ det är mycket upp och nerförsbackar överallt. Alla runtomkring har hundar och vâr granne har en âsna! Jag tycker synd om den, jag fattar inte vad de har den till!? Den bara stâr där och ibland tycker jag att det lâter som om den grâter... En annan granne har en tupp har jag lagt märke till. =P

Efter promenaden och kvällsmaten igâr sâ gick jag och lade mig, jag var jättetrött efter resan dâ jag och E varit tvugna att gâ upp halv tre pâ natten. Det blev bara ca tvâ timmars sömn. Men jag lyckades sova lite pâ planet ocksâ. I morse gick jag upp halv âtta för att hjälpa Nettan med frulle. Det som gäller är färskpressad apelsinjuice som vi gör själva och sâ gör vi iordning tvâ mackor till barnen som de har med sig till skolan, de äter frukost där. Sen skjutsar mamma Elisabeth dem till skolan. Jag och Nettan âkte och hämtade städerskan Lola i San Pedro och sen käkade vi frukost utomhus. De har egen pool och även en liten badmintonplan ute pâ gârden! Nu har vi häng tvätt och nu stâr Nettan och stryker.

Jag saknar er allihop, igârkväll undrade jag hur jag ska stâ ut utan min familj och min älskling!? Men sen tänkte jag att jag fâr ta en dag i taget och sen somnade jag och sov hela natten till klockan ringde imorse.  

På väg!

Igår satte jag mig på tåget till E i Sthlm, och lämnade hem och familj för 6 månader.

Love
Hej då my love, kommer sakna dig MEST. Gaaaaaaaaah!


Giant pizzas
The world's biggest pizzas !?

partaj
M, jag och E. Partaj igår på Mango.

Bästis
Hej då bästis!



Shit, det blir ingen sömn inatt. Kl 04.00 ska vi vara på plats på Centralen för då går bussen mot Arlanda.

07.45 lämnar planet svensk mark och fyra timmar senare landar jag i Marbella! Huh hah!


OH MY GOD!!

Where did my frill go !?

gone


Min sista dag på TC

Idag gör jag min sista dag på TC. Morgondagen är dedikerad till packning, ingenting annat! Varje dag den här veckan har jag sagt till mig själv: "Nä, nu är det dags att börja packa. Det ska jag göra ikväll." Hittills har jag packat ner två par skor. Min självdisciplin är inget annat än obefintlig. Men idag SKA jag börja med packningen. Jag lovar.

För det börjar bli lite ont om tid nu faktiskt. På lördag åker jag ju till E i Sthlm, och då måste allt vara ready to go. Vi ska gå ut på Mango som skulle ligga nånstans vid Hötorget om jag förstått allt rätt. Sen på måndag går flygplanet all the way to Spain. MY GOD.

Igår var jag och hälsade på min kära vän A och hennes familj. Det var kul! Deras vovve har fått fem supersöta valpisar! Så fikade jag med M som är en gammal klasskompis som jag inte sett på lääänge. Det var också kul. Han ska åka till Afganistan på utlandstjänst i det militära. Men det är bara konstigt.

www.selmaspa.se

LYX!   - Det är det bästa ordet att beskriva helgen med.


WOW är ett annat bra. Jag och my love L tillbringade helgen på Selma Lagerlöfs Spa i Sunne, och my gåsh, det var lyxigt i bött! Dit tycker jag alla ska åka.

Finaste dubbelrummet jag sett. Hela anläggningen var suverän. Önskar jag hade foton men digikameran dog såklart. NO BATTERIES - fåcking jevela bajjkamera!? Vi bodde i vilket fall på entré-våningen och hade därmed nära till allt. Fitnessavdelning fanns en trappa ner med gym, träningslokal för olika aktiviteter, inomhuspool, utomhuspool och två bubbelpooler. Omklädningsrummet var fantastiskt inrett med bland annat ångbastu, vanlig bastu och till och med en liten avsvalkningspool! På samma plan fanns även en kuravdelning. Där var vi på en 50 minuter lång varm olivoljemassage, och DET var lyxigt värre. Det var inte bara olivoljan som var uppvärmd, utan även massagestolen värmde - typ som golvvärme fast i stol  =P
Det fanns också en salong för andra typer av behandlingar, men nån måtta på lyxet får det va!

Entré-våningen var en öppen våning med reception, bar och relaxplace där golvet var av glas. Där kunde man se ner till fitnessvåningen, det var skithäftigt även fast jag är så höjdrädd att jag smög mig fram på tå när jag skulle ta mig fram till relaxfåtöljerna som var i liggande modell. I dom kunde man ligga och titta ner över poolerna, för där emellan var det nämligen glasväggar. På övervåningen låg restaurangen. Kan inte säga annat än att jag tyckte det var världens bästa mat och världens bästa service.

När vi inte låg i bubbelpoolen eller åtnjöt någon av restaurangens spa middagar så hann vi med att prova på meditation, och jag hängde med på ett pass i afrikansk dans - medan L testade vad gymmet gick för.

Love
My love vid vår franska balkong.

Paris Hilton goes wild

Paris Hilton


Jag är nervös.

Det är två veckor kvar tills jag lämnar Sverige. Jag börjar redan få resfeber. Hjälp!
Jag har i alla fall hämtat ut mitt pass och fått EU-kortet som är min sjukförsäkring de närmaste månaderna. Mitt största problem just nu är hur fan jag ska få plats med min garderob i en och en halv resväska!? Jag skulle behöva minst fyra för all packning jag vill ha med mig. Kanske några sådana här?

Resväske-set

För mitt eget bästa har jag anlitat min kära mor för hjälp med packningen. Antagligen kommer jag bli tvungen att stryka hälften av min sju-jedrarns-packlista. Damn =T

Och inte får jag ta ut någon semester nu innan jag slutar heller. Skittaskigt. Men jag hade faktiskt inte väntat mig något annat av denna arbetsplats. Fredagen den 19:e maj slutar jag i alla fall, och redan dagen efter går tåget till Stockholm. Där ska jag hänga med E dagarna innan jag åker. Sen alldeles för tidigt på måndagsmorgonen går flyget till Malaga. Snabba ryck.
Men hela den kommande helgen har jag reserverat upp för pojkvännen, inte mer än rätt då jag åker ifrån honom i ett halvår. Vi har bokat rum på Selma Lagerlöfs Spa i Sunne. Det kan vi allt unna oss,  då vi också passar på att fira 2 år på samma gång! Love ♥

Och nu har äntligen en del av den resterande beställningen hos H&M levererats till min dörr. Ett superfräscht rödrutigt linne och ett par svarta espadrillos. Nu väntar jag bara på ett par gröna capribyxor, hoppas verkligen de hinner komma innan jag åker. Annars får sötismommi skicka dem i paket till mig. För övrigt har jag bestämt mig för att köpa med minst ett kilo av såna där rosablåa sura godisflaskor och ta med mig. Undra om det finns makrill i Spanien? Och så funderar jag på att köpa en filmkamera, det vore jättekul att kunna skicka hem videohälsningar till mina nära och kära samtidigt som det skulle vara jätteroligt att dokumentera vistelsen på film. E har lovat mig att jag kan få redigera hos henne när jag kommer hem! Perfekt!

Denna helg jobbas det mest hela tiden. Men det är FF hos L så jag bor där! Jättemysigt och vi kanske ska iväg och grilla ikväll med J och hans tjej och några andra av hans killpolare som jag inte har en aning om vilka de är. Om det blir av så har jag grillat tre dagar i rad. I förrgår majskolv och kycklingkorv, igår blev det laxkotletter och idag tror jag det får bli kycklingfiléer. Eller ska jag våga mig på sojakorv?

Sojakorv      Grilla!
Är detta bra grejer?                                                                                      Kött ä inte gött! ;P  

Vårpromenad i skogen

En söndags för nån vecka sedan gick jag och far ut på en skogspromenad i vårsolen. Det var pappas idé att jag skulle ta med mig kameran, vilket resulterade i flera fina naturbilder.

Trädstam
För länge sedan kedjade någon fast två åror vid detta träd.

Mossa
Mossa helt enkelt.

Letälven
En grå dag över Letälven.

Älgbajs
Älgbajs (för dig som inte visste det).

Bäcken
Bäcken som här flyter stilla fram.

Bauta-myrstack
Bauta-myrstack omringad av granar.

Farsan vid minivattenfallet
Självaste farsan vid bäckkanten.

RSS 2.0