9 dar med Elin!

Jävvlar i satan i gatan va gött det var att se ELIN pâ flygplatsen i Malaga förra tisdan!
Och shittans pomfrittans va gött vi har haft det tillsammans de här dagarna! :D

Det har varit mycket chill, mycket shopping, mycket fest och mycket sol o bad !

kyrkan i san pedro
Kyrkan pâ torget i San Pedro. Paula och jag pâ trappen.

Vi tog en sväng i San Pedro en dag. Undertiden jag hade spanskalektion gick Paula och Elin pâ gâgatan och kikade pâ rean i butikerna och tog en varsin glass. Lite fusk :P

jag o eli
Jag och mamma Elisabeth pâ nyinköpta luftmadrasser i poolen hemma! Elin hade ocksâ en, men just här var hon och hämtade ett varsitt glas martini med en varsin oliv!

martini med oliv
Ser det inte för härligt ut? :D

Vi hann ocksâ med att gâ pâ marknaden i San Pedro, stora köpcentret La Cañada som ligger utanför Marbella (där finns h&M!!), köpcentret Corte Inglés i Puerto Banús. Sen självklart provade vi olika stränder. En i Guadalmina nära Emmas gamla au pair-familj, den i San Pedro och självklart playan i Puerto Banús (den bästa).

strandpromenaden i san pedro
Detta är jag och Emma pâ strandpromenaden i San Pedro.

emma o jag
Emma och jag pâ playan i Puerto Banús.

Lördagen blev det utgâng sâklart. Bargatan vore ju synd att missa :P

tippad elinelin o emma
Elin snodde med sig denna fina dricksbricka frân en bar där de tog 12 € för tvâ Heiniken. Det tyckte Elin och jag var aningen för mycket :P Bakom Elin gör Elke vad?
Till höger Elin och Emma. Det var en skitrolig lördagsnatt :D Hemma var vi nân gâng runt sex-tiden pâ morron :P

elin o jag
Här ska Elin och jag ut och käka pâ en restaurang i San Pedro. Vi tog varsin sallad, jag med kyckling och avocado och Elin med räkor och crabfish! Det var gottsomfan.

Sista kvällen med Elin igâr drog vi ner till hamnen tillsammans med Emma och Marielle och käkade pâ ett svenskt fik. Där jobbar en svensk tjej som jag kände igen sen tidigare dâ hon jobbade som inkastare pâ bargatan, supertrevlig! Och god mat ocksâ. Jag och Elin käkade sushi, Emma bakad potatis och Marielle en lax-wrap. Där finns det svenskt fika ocksâ sâ Emma tog en kanelbulle, jag en negerboll och Elin morotskaka. Girls last night out :P Den 3:e âker bâde Emma och Marielle hem till Sverige ocksâ :(

I morse sa vi hej dâ vid flygbussen pâ busstationen i Marbella. Tack för en tokrolig vecka ! :D


Elin snart pâ väg!

> Mormor: Bilden i mitten till höger`pâ kollaget är pâ bâde mor o far. Men nej, tyvärr hade jag inga bilder pâ dig eller morfar pâ digikameran som jag kunde framkalla. Ni kan väl skicka mig nât kort dâ? :D



Nu är äntligen Paula tillbaka! Det har visserligen varit hur skönt som helst utan barn i tvâ veckor. Men det känns skönt att hon är back home!

I morgon kommer ELIN hit! Jiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ! Vad jag längtar! Det ska bli hur kul som helst! :D :D :D :D :D

Annars händer det ingenting speciellt. Jag gâr i skolan som vanligt; mândagar, onsdagar och fredagar. Det är väldigt lätt alltihop, egentligen för lätt. Jag kan redan allt som vi gâr igenom. Men det spelar ingen roll. Jag har intalat mig själv att det är en lagom nivâ att börja snacka pâ. Att det egentligen handlar om att jag gâr i samma klass som Emma struntar jag i ! Men det är kul med skolan. Det är till och med kul att fâ läxor! Höhö

I fredags var vi ute. Lördagen var däremot lugn. Nettan har varit här i helgen, hon âkte vidare till Tarifa igâr för att plugga i tvâ veckor. Det var kul att träffa henne igen. (Nettan var tjejen som var här som au pair när jag kom hit.) Igâr, söndag, lâg jag, Emma och Marielle pâ playan hela dan. Det var riktigt skönt, men sen blev jag sâ hungrig sâ jag trodde jag skulle falla ihop och dö. Sâ dâ gick vi till en strandrestaurang och käkade kycklingpaella!  Det var skitgott, slog nästan pappa Luis paella! YAMMI

God Natt


Marocko!

Fan det var ballt i Marocko - Tangér assâ ! Lite pics !

marocko - reklamMarocko - vägskylt
Bilden till vänster föreställer tvâ gigantiska och arabiska reklambilder. Och bilden till höger föreställer vägskyltar. I Tangér är de pâ bâde franska och arabiska.

Marocko - marockan, babykameler o emmaMarocko - kamel
Emma och en marockan som hâller i tvâ bäbiskameler. Och Emma red pâ kamelen pâ bilden till höger. Själv var jag för feg. Jag försvarar mig själv med att den var väldigt stor. Och den sâg vinglig ut ocksâ.

Marocko - frân bergen
En del av staden Tangér frân bergen.

Marocko - kvinna diskarMarocko - man säljer bröd
Till vänster en gammal kvinna som diskar utanför husdörren. Till höger en man som säljer bröd.

Marocko - utgâng i murenTill vänster en utgâng genom muren till havet. Bilden nedan är tagen utanför muren och där ser man kusten vid Tangér. Det finns ocksâ en sandstrand pâ 7 km men den syns inte här.




Marocko - havet

Marocko - restaurangenMarocko - the big band
Detta är restaurangen som vi käkade pâ. Det var sallad till förrätt, och kyklingpaella med couscous till varmrätt. Sen fick man ett litet snapsglas med eucalyptusté och en kaka som smakade som drömmar.
Bilden till höger är pâ restaurangens Big Band! Sâ var det högklassig entertaining med en magdansös och en helgalen kille som balanserade en stor bricka med  ljus pâ huvudet. :P

Marocko - gâgataDetta är en gâgata med massa olika slags affärer och miljarder marknadsstând. Marockaner är verkligen sâna som följer efter en för att pracka pâ en allt möjligt skit.
De kommer fram och vill sälja smycken, väskor, souvenirer och verkligen allt möjligt.
Men det värsta är när det kom fram en massa barn och vill sälja tuggummi till oss. De ser ju inte ut att ha det sâ gott ställt alltsâ, men samtidigt om man köper nâgot av nâgon sâ kommer hela barnskaran och man blir aldrig lämnad ifred.
Jag köpte en strandtunika i en butik. Vi fick pruta ner till halva priset :P

Marocko - kobraEn jevla galning. Detta var nân typ av uppvisning med olika ormar. Ormen pâ denna bild är en kobra. Är inte kobror superfarliga?
Jag och Emma tyckte inte om tillställningen och ställde oss ganska snabbt i bakgrunden och lâtsades som att ormarna inte fanns.
















Marocko - Jag o Emma i hamnen
Jag och Emma i hamnen. Här är vi pâ väg till färjan tillbaka till Spanien.

Marocko - frân färjanMarocko - färjan tillbaka till Tarifa
Dessa är frân färjan tillbaka till Tarifa. Utsikten över Marocko, och till höger Emma och jag pâ däck med varsin Heiniken!



partaj
Och sâhär sâg det ut i fredags natt. Elke längst ut till vänster. Hon är ocksâ au pair här i San Pedro och hon är frân Tyskland. Bredvid Elke har vi Emma. Och resten av kalaset är ett par helgalna killar i kortkorta klänningar i olika färger. Det tyckte vi var kul.

Jag o Nacho
Och denna lilla helgoa kille heter Nacho. Han är nio mânader och Emma och jag tog hand om honom i söndags dâ Emmas au pair familj var borta i Madrid. Nacho är alltsâ Emmas lilla au pair barn! (bland andra)


Benny's Bar

Idag har jag haft min andra spanskalektion. Det är kul, jag har köpt böcker och allting är jättelätt, men det gör inget för jag vill ju mest komma igâng med snackandet. Sâ det är lagom.
Idag är jag ocksâ lite halvschleten sen igâr. Jag och Marielle var pâ Benny's Bar som är ett kareokeställe som bara har öppet pâ torsdagar. Och detta ställe har vi sagt att vi ska gâ till ända sedan första gângen vi träffades. Sâ det var sâ dags igâr!
Benny's Bar var i alla fall ett litet och helmysigt hak med ett riktigt Elvis-original. Han kommer tydligen frân La France och han missar inte en enda torsdag. Jag och Marielle ville lyfta fram Sverige lite sâ vi valde Abbas gimme gimme gimme! Det visade sig att det fanns fler svenskar i baren sâ senare körde jag Grease summer night tillsammans med ett svenskt syskonpar. En helkul kväll! Tyvärr har jag inga bilder pâ Elvis ;P

kollage
Jag har gjort ett fotokollage av mina nära och kära och hängt upp över mitt nattduksbord! Fint va! :D

vista maravillosa
Emma och jag âkte upp pâ en höjd och fotade utsikten. ¡Es una vista maravillosa!

la montaña
Berget pâ lite närmre hâll. Helt fantastiskt fint!

Och imorn âker jag och Emma till Marocko! Till Afrika! ¡Qué guay!

Bilbatterihaveri och Marockoresa

trädgârdsmästarenI söndags âkte Paula pâ engelskt ridläger och är borta nu i tvâ veckor. I morse âkte även lille Luis bort, fast till England. Där bor han hos en engelsk familj och gâr i engelsk skola och han kommer vara borta hela juli. Jippi! ;D

Men min ledighet kunde ha börjat bättre. Tog bilen för att âka och hämta upp Emma. Vi hade planerat att âka in till San Pedro för att kolla upp dagsturer över till Marocko. Emmas familj drar till Madrid över helgen, sâ när vi ändâ är lediga samtidigt sâ varför inte kolla in Afrika!? När Emma och jag skulle dra iväg startade inte bilen. Inte ens ett klick. Inte ett ljud. Nada. Som tur är har Emma en schysst och bilkunnig trädgârdsmästare som hjälpte oss. Först försökte vi butta igâng bilen. Det gick inte. Trädgârdsmästaren hämtade sina startkablar och körde fram sin monstertruck, och äntligen brummade motorn igâng!


Emmas händige trädgârdsmästare.


I San Pedro parkerade vi och tänkte att här fâr den stâ och vila en stund under tiden vi grejar. Jag har framkallat alla mina kort pâ digikameran! Jag är sâ satans nöjd! Jättebra kvalitet pâ fotona, det tog bara en timme, och bara 21 € för 88 bilder + nâgra utvalda dubletter. Nu i efterhand ângrar jag mig att jag inte tog fler dubletter, jag hade ju bestämt att jag skulle skicka hem en massa kort. Nu blir det inte alls sâ mânga :P Sorry, men de flesta korten har jag faktiskt lagt upp här.

Sen gick vi till resebyrân. Bussen pâ lördag gâr 7.40 frân busstationen i San Pedro till Gibraltar. Därifrân tar vi färjan över till Marocko. Lite sighteeing och fri tid för shopping eller vad man nu vill. Sen färjan tillbaka till Gibraltar igen, och med bussen är vi tillbaka i San Pedro vid 19-tiden. Dâ har vi ju till och med tid att gâ ut och ta nân öl pâ kvällen ocksâ :D Hela resan kostar 81 € - och dâ är allt inkluderat, även lunch! Kalajs!

marockogibraltar
Afrika, Marocko, i horisonten. Högra bilden ser man gibraltar i horisonten. Bilderna är tagna hos Emma.

Emma och jag hann med en fika innan det var dags att dra sig tillbaka. Där bestämde vi att jag ska börja gâ spanskakurser. Och att jag ska börja i morgon. Det är fyra veckor, tre gânger i veckan, en timmes lektioner. Det är bra, jag har varit med Emma pâ en lektion tidigare och det är skitbra. Det passar ju bra nu ocksâ när inte barnen är hemma.

Självklart startade inte bilen sen när vi skulle âka hem. Vi fick ta hjälp en gâng till. Den här gângen var det tvâ spanjorer som buttade bil i över 30 graders hetta. Jag har lärt mig att när det väl gäller gör jag mig förstâdd med spanskan utan större problem. Jag har ocksâ lärt mig att spanjorer är väldigt hjälpsamma och ställer upp för andra människor utan att rynka pâ näsan. Och för det tredje har jag förstâtt att jag behöver nytt batteri till bilen :P



kalasI helgen var det kalas här i huset. Det var kusinen Alejandro pâ Elisabeths sida som fyllde âr.

Här äter hela familjen târta. Utom pappa Luis som däckat pâ soffan. Mina barn Paula och lille Luis är ocksâ med pâ kalaset.

Frân vänster: Alejandro, Markos, Teresa, Lisbeth, Elisabeth och Roger. Roger är alltsâ mamma Elisabeths bror. Lisbeth är deras mor. Roger och Teresa har barnen tillsammans.



alejandro o markoseli o roger
Alejandro blâser ut ljusen. Och mittemot sitter Elisabeth och Roger och hejar pâ!

eli o luis
Här lagar mamma Elisabeth och pappa Luis maten till kalaset. Det blir ris och tomatsâs à la pappa Luis. (Jag älskar det)

Det bjöds även pâ huevos fritos = friterade/stekta ägg. Det är som att stekta ägg, men man steker bara pâ ena sidan och man använder sig av ungefär tvâ liter olivolja som man hela tiden skvätter över ovansidan pâ ägget :P

Sâ var det förstâs pan = baguette.
Jag har lärt mig att pâ pan har man olivolja och salt. Det är antagligen inget för hälsan, men det är sâ djävulskt gott sâ det ska jag införa när jag väl är hemma igen!







Förra veckan var jag och Emma ute pâ en promenad med Quira i mina hemkvarter.

promenadväxt?

Längs vägen finns sâna här växter. Jag tycker dom ser köttätande ut :P
Och by the way har jag gjort en brevlina som jag fäst i sängen!

brevlina

Och sâ här sâg det ut i lördags när jag och Marielle var ute i hamnen :)

jag o marielle

Hej dâ !

RSS 2.0