FYLL HINKTAKLAMPAN MED..?


Igår slog jag och Niclas till på denna fräsiga hinktaklampa på IKEA. Tanken var att vi skulle fylla den till hälften med vatten och göra den till ett litet miniakvarium! Med sandbotten, någon plastväxt och några plastfiskar. Men så upptäckte vi att på grund av säkerhetsskäl får man inte fylla den med vätskor. Typisk otur! Så nu funderar vi på vad annars man skulle kunna fylla den med? Mina förslag hittills har varit leksaksbilar, favoritgodiset, underkläder eller varför inte plantera groddar i den? Har ni några bra förslag så fram med dem! 

BACKABO


Så här ser det ut i vår nya lägenhet efter en helgs flyttande! Det har gått riktigt bra (TACK INGA-LILL OCH INGEMAR!). Vi har inte riktigt bestämt hur vi ska möblera än men i balkongplanerna är i alla fall hängmatta, kuddhörn, elgrillen och ljuskrona inkluderat! Så snart Niclas kommer hem från skolan ska vi ta bussen ut till IKEA och köpa taklampor, gardinstänger och lite andra prylar som behövs. Jag lägger ut lite bilder på lägenheten så snart vi fått ordning.


LET'S DO THIS



Idag är jag back on track. Med en nyöppnad vinbox och nyaste spotify-listan på hög volym ska jag försöka få resten av lägenheten nerpackat i de sista flyttlådorna. Ikväll kommer Niclas goa föräldrar hit som är så snälla och ska hjälpa oss med flytten i morgon. Hej då Fjärde Långgatan. Love you longtime!


Är jag en astronaut?

Hur tvättar man fönster utan att dom blir randiga?
Är det såhär zombiesar känner sig?
Var finns dammsugarpåsar till en VOLTA Maximus Hepa H12 att köpa?
Hur mycket porslin kommer att gå sönder på vägen?
Hur får man bort ingrodda rostfläckar på en vit köksbänk?
Kommer jag klara av att cykla över Götaälvsbron när jag barely kan åka buss över?
Hur lång tid kommer flyttstädningen ta?
Hinner jag ens gå på Kick-offen ikväll?
Hur ska jag orka med första jobbdagen på söndag?

LÅG LÄGRE LÄGST

Jag har ångest. Jag vill inte flytta. Inte ens kick-offen på Liseberg ikväll piggar upp. Det bjuds på mat och karusellåkning. Något som jag i vanliga fall skulle tyckt vara skitkul.

Mvh / Frida Jävla Persson.

UNIVERSITETSSTUDIER

Ganska ofta får jag frågor om vad det är man egentligen gör när man pluggar Konflikthantering. För er som inte riktigt är på det klara med detta kan jag berätta att idag har vi lekt indianer i Slottsskogen!


TACK FÖR TIPSEN!

Jag fick välja mellan 7-10 bilder att skicka med ansökan. Jag valde 10 stycken. Det blev nummer 1, 2, 3, 5 och 6 i förra inlägget, dessa nedan plus en porträttbild på Zara & Davids lille Liam som jag inte vill lägga upp på internet. Tack för alla råd, tips och förslag! Jag är jättetacksam :)





ADVICE NEEDED!

Av en slump sökte jag till KY-akademiens program Yrkesfotograf: Kommersiellbild som andrahandsval till hösten. Nu sitter jag och funderar på vilka foton jag ska komplettera min ansökan med. Dessa är några av alternativen. Vad säger ni, finns det någon som är mer given än någon annan? Vill gärna ha lite råd :)






 

TJUVLYSSNAT

McDonald's, Backaplan.

Två kids ~12 står efter mig i kön och pratar om insamlingsbössan som står i kassan.

Kid 1: "En kan inte hjälpa alla men tillsammans kan vi hjälpa någon", vad är det där?
Kid 2: Det är en insamling till barnen i Israel. Så att dom kan köpa vapen för pengarna!
Kid 1 lägger genast i en tjuga i bössan.


FJORTONDE APRIL



Jag är lite busy at the moment. Första dagen på Lisebergs Café Taube igår med introduktion + en snabb utbildning och så fick jag träffa några av mina blivande arbetskompar. Mina första intryck är att det kommer bli lite svettigt men ändå himla kul. Fick lite gamla dånkenfeelings! Nu sitter jag och skriver på en ansökan till KY-utbildningen Event Managing & Evenemangsledning som ska vara inlämnad i morgon. Och annars har nästa kurs i Konflikthanteringen börjat och idag har vi haft en heldags föreläsning med en medlare från Amerikat. Intressant!

I morgon vankas det syjunta med hämtmat och rosé med några tjejer från klassen. Min gamla och flitigt oanvända symaskin ska alltså plockas ner från vinden och dammas av. Min plan var att sy till ett par schyssta cykelbyxor av ett par jazzbyxor. Vi får se hur det går. Eftersom mina sykunskaper är mindre än obefintliga så har jag inga direkta förhoppningar på fina sömmar. Jag tänker mer god mat, gott vin och i trevligt sällskap :)

PÅ UPPTÄCKSFÄRD I



Hälsat på de fina djuren i Slottskogen idag: baggar, svarta svanar, älgar, en sovande häst och sälarna! Promenaden fortsatte vidare längs hamnen i det varma och soliga stekvädret! :) Bilderna är tagna med mobilen så kvallen är inte den bästa tyvärr. Det får bli ett återbesök snart helt enkelt!


NEVER MIND WHAT ANYBODY ELSE DONE

Musikfavoriterna at the moment!

Dan Auerbach - Whispered words (pretty lies)


Aloe Blacc - I need a dollar


Yeasayer - Ambling alp


...och så klart Lady Gaga feat. Beyonce - Telephone (VEM kan sitta still till den här!?)

HJÄRNDÖD

Högskoleprovet 08:30-16:10. No further explanations needed. Resten av dagen ska jag tillbringa i soffan och använda hjärnan minst möjligt. Ikväll ska enbart käkmusklerna få arbeta, it is TACONIGHT folks! Återkommer när jag är tillbaka på banan, har alla hästarna i stallet, alla tuttarna i bh:n etc etc.


BÖNOR & BAGELS


Aah vilken fantastisk vårig fredag! Har precis kommit hem från Bönor & Bagels på Linnégatan där jag & Niclas mötte upp Anne för lunch & kaffe. Det blev en supergod tomatsoppa, hummusbagel och vaniljlatte i solskenet på uteserveringen! Solen belyste min vänstra ansiktshalva så nu hoppas jag på en fin bränna.



PÅSKLOV I SKOGARNA

Lov. Lovlovlovlovlovlov! Det har varit riktigt GÖTT som man säger både i Gbg och Värmland. Mina lediga dagar har jag spenderat med pojkvän hemma hos familj & vänner i Degerfors och Karlsborg.

 


Lilla grisen Ior. Bästa hunden i världen.



Släkten samlad på påskmiddag. Jag & Niclas, Andreas, Per & Therese och brorsan & Kim. Så fina!



Far & farfar. Stekarnas stekare!


Morbror, mamma, morfar & mormor. Vissa tog det här med att le lite väl seriöst.

Så hann vi med en dags snowboardåkning i Säfsen också, Niclas, jag & Anna! Första och sista åkningen denna säsong. Jag ser lite sur ut men det är jag inte, jag är bara väldigt koncentrerad på avtryckaren!


BACK IN TOWN

Är tillbaka i Götet från 7 dagars påsklov. En skön vecka som spenderades med vänner och familj. Snart ska jag iväg till skolan och ikväll blir det afrodans och core på Sats Kompassen. Påskveckans bilder kommer senare ikväll!


RSS 2.0