Och energin bara sprudlar!

Onsdag den 26:e April, från början till slut:

1.
Fyllt i sjukdagar i svarsbrev till arbetsgivaren. Ser ingen mening med detta nya system?
2. Räknat ut reseersättning för deklarationen. Min första deklaration ever. Ja, jag fick tillbaka!
3. Klippt mä! ( Råfräscht )
4. Banken - satt in pengar till mommi.
5. Skatteverket - hämtat ny blankett att fylla i kontonr på eftersom jag klantade mig och fyllde i den första helt fel. =P Lämnade även in deklarationen på lådan!
6. Polisen - Fixat nytt pass och tagit ett kriminellt passfoto.
7. Banken ( igen ) - tagit bort en stående överföring mellan mina konton, glömde det första gången...
8. Intersport, Vero Moda, JC, H&M - shopping som resulterade i ett par degbrallor och fyra linnen.
9. Willys - onsdagsgodis
10. Eva's Stuv - kirrat en burk säkerhetsnålar och resårband som ska användas i He's all that på lördag.

Hann även med att hänga en stund med Z innan jobbet. Hon ska åka till Grekland på lördag och vara där en vecka. Jag har aldrig varit i Grekland, men jag skulle vilja åka dit och öluffa med L.

Peace and Love!



Brasa i sommarstugan

Gårdagen bjöd på det soligaste och varmaste vårvädret hittills.


Krokusar
Två nyfödda krokusar


Snödroppar
En stor bucket snödroppar


Helt perfekt för en tur till sommarstugan med farsan, farfar och L.
Där låg världens största skräphög och väntade på att bli majbrasa. Farfar tyckte att vi skulle tända på hela högen på en gång, medan jag och L höll med far om att ta lite i taget - med tanke på att högen var placerad precis intill en snustorr tall, och att tallen i sin tur var placerad intill tusen andra tallar. Tre mot en och tack vare oss står sommarstugan fortfarande kvar!

fire
En vecka för tidig majbrasa.


Torpet
Vårt gamla hederliga torp, några hundra meter från Vänern.

Men brasa blev det i vilket fall. Jag har lärt mig att hugga upp tändved med en skittung stenålders yxa och även hur man sågar ner träd och itu bord med bågsåg! Lärorik arbetsdag samtidigt som det var supermysigt att äntligen känna på sommarstugekänslan igen (en harmonisk, fridfull, lyckofylld frihetskänsla).


  • Påminnelse om dansshowen He's all that i Bregårdsskolans aula på lördag kl: 15.00, Gratis!

Jag har sagt upp mig!

Och det är det bästa jag gjort på mycket mycket länge! Transcom - go to hell!

Det bästa med detta är att jag också har en anledning till varför. Jag kommer inte bli arbetslös och leva på mina föräldrar. Jag har nämligen blivit anställd som au pair åt en familj i Marbella, i södra Spanien. Och där ska jag bo i ett halvår, isn't that great! Plötsligt en dag så hände det, till och med två spanska familjer ville ha mig. Men jag valde den som bodde tillsammans med två barn i skolålder, fader är advokat och moder jobbar på mäklarfirma, de har pool och jag får tillgång till en egen au pair-bil.

Uppsägningstid i en månad, sen bär det iväg. Shit, jag som aldrig har flugit förut och nu ska jag flyga själv! Jag har skrivit en sju-jedrarns-packlista och jag måste fixa ett nytt pass för mitt gick ut för ett år sedan. Det är en massa grejer att fixa innan jag lämnar vårt gulblåa Sverige: ringa facket, kolla upp försäkring, greja autogiro, fira 2-årsdag med L, klippa mig och köpa degbrallor att ta med. Alla mina degbrallor är skitsunkiga med hål i överallt. Undra om jag ens har en stor resväska?




För första gången på väldigt länge är jag ledig en hel helg. Men jag har inte haft så mycket tid till att fira. Igårkväll tränades det med dansen hela fredagkvällen och idag har jag börjat dagen med att åka iväg på ytterliggare dansträning med M & B.

Nästa helg sätter vi nämligen upp en dansshow - He's all that i Bregårdsskolans aula klockan 15.00. It's all for free, kom och titta!


17-årige brollan

Igår fyllde lillebror 17. Enligt vår familje-födelsedags-tradition firas man med frukost på sängen bestående av glass - med maränger, chokladsås och strössel som tillbehör. Frukostbrickan är dekorerad med serpentiner och familjens paket. Tyvärr lyckades jag sabba gårdagens seremoni genom att vakna fem minuter innan jag var tvungen att åka till jobbet. "Ja må han leva" sjöngs i full speed och "Grattis-brorsan-det-där-är-ditt-paket-jag-måste-åka-till-jobbet-nu" var den hjärtliga gratulationen jag hann med. Och jag känner mig så dålig!

Under alla mina födelsedagar då jag har blivit uppvaktad av min käraste familj har jag legat vaken och väntat på att de ska komma och sjunga för mig. Jag har super-nyfiken alltid öppnat deras paket tillsammans med dem. Aldrig har de utsatt mig för någon form av sabotering av min födelsedagsmorgon. Aldrig!

Fast jag vet inte, brorsan kanske inte är lika känslig om familje-traditionerna som jag. Och jag ringde honom faktiskt senare på kvällen. I morgon ska vi i alla fall ha släktkalas, och då ska jag ta igen glassen som jag missade igår morse :)



Annars knegar jag på som vanligt, men vart FAN tog våren vägen?
Det brann i ett garage hos en granne 3 km bort i skogen igår kväll och två brandbilar var där. Idag när jag åkte förbi var det helt utbränt. Fire!
Kollade på Walk the line igår kväll med Z och L och den var jättebra. Halvtragisk och svart men väldigt bra. Längtar så satans mycket efter E i Sthlm och A i Italien. Men jag kan ringa till A:s italenska hemnummer för bara 50 öre/minuten med mitt Comviq Knock Out mobilabonnemang!
 
knock out

Koa

♥  Kloka ord från kära mor:

Man saknar inte koa förrän koa gått ur båset!

Många tankar vilar hos nära och kära just nu. Grubbelgrubbel. Önskar det allra bästa så klart.



Nu har även A åkt iväg ut i vida världen, bort ifrån mig. Närmare bestämt till Italien på 3 månaders språkskola. Det är bara jag kvar här hemma nu, alla mina kompisar har försvunnit, en efter en. Äh, jag får hålla tillgodo med andra A, hon är faktiskt min kompis och hon duger finfint!  ;]

I och för sig så håller jag väl också på att (sakta och osäkert) försöka komma iväg till mitt kära La España. Men det är inte det lättaste när man är lat och helst vill ha allt serverat på silverfat. OBS! RIM!
Och för att citera min tidigare nämnda idol: "Om du vill ha mig, så kan du få mig så lätt." Jag hakar på första bästa.

Mama, take me home. Eller tvärtom!?

RSS 2.0