Bye bye Asia

Vi har precis checkat ut for sista gangen.
Kanns helt sjukt bra att komma har ifran, vi fick byta rum inatt igen for att vi hade bedbugs i det nya rummet ocksa. Dom skickade in oss i ett rum som sag ut att en gang kunnat ha varit en betongbunker, bra tankte vi, har lar ju inga bugs kunna ta sig in. Men det fick vi snabbt ata upp nar vi sag dom krypa pa vaggarna. Som tur var hittade vi inga i sangen, sa vi kladde pa oss langarmat och langbenat for att skydda varje bar kroppsyta och slackte lampan. Och under den lilla somnen jag fick sa lyckas jag dromma mardrommar om min fars avhuggna huvud poserande pa en pale, med ett stort leende och barandes en strahatt. Valdit bisarrt. Saklart har jag gatt och blivit forkyld lagom till den dygnslanga hemresan ocksa. Yes.

Men jag fosoker tanka positivt. Snart far jag traffa min forhoppningsvis alldelles livs levande pappa, och min mamma, bror och hund. Och Anna och Elin. Och farfar och mormor och morfar. Och alla andra. Och sommaren har precis borjat med allt roligt den innebar, och jag ar helt ledig och fri att gora precis vad jag kanner for. Och jag och Niclas har fatt en jattefin tvaa i Goteborg! Med allt detta fantastiska som star och vantar pa mig darhemma, sa ar det bara konstigt om man inte har lite otur ibland.  :)

The end

Jag har haft hemlangtan. Det ar sant.
Det gick till en punkt dar det bara blev lite for mycket av allt.

For mycket av dom fysiska besvaren, som Niclas tandvark och oroninfektion, och min egna daliga diarremage.
For mycket av dom varldsliga tingen som det overdadiga antalet motorbikes, sanden i bikinin, frukosten bestaende av rostat brod och agg (varje dag), kameran som gick sonder, forsaljarna som bokstavligt talat sliter in en i sina sma gatustand nar man bara vill passera obemarkt.
For mycket av problem som bed bugs i sangen och somnlosa natter, eller sparrade bankomatkort och stangda banker.

Nu ar vi i Kuala Lumpur, redo for hemfard. Pa mandag natt bar det ivag, pa tisdag kvall landar vi pa svensk mark.
Ska bli skont att komma hem, men trots allt detta har inte resan varit helt at helvete! For oftast har vi haft det riktigt, riktigt bra. Jag vet ju att nar jag kommer hem kommer jag bara langta tillbaka i stallet for att njuta av att vara hemma.
Tanka tillbaka pa hojdpunkter som surfningen, snorklingen och cykelturen runt Gili Trawangan. Och pa solen, stranderna, strandpromenaderna, den goda maten, shoppingen och framfor allt den skona kanslan av semester.


Paddle paddle! And up up up!

Surfa var lattare an jag trodde!
Jag kunde inte bara sta pa bradan, jag kunde sta kvar pa den ocksa!
Okej, svanga ar lite klurigare men principen ar den samma som pa snowboard. Enda skillnaden ar underlaget, vatten har tyvarr inte fast form och har darfor en tendens till att sabba balansen. Men det var helt sjukt roligt och ska definitivt goras om! Maste bara jobba lite pa paddlingsmusklerna ocksa..

Paddle paddle!
(Du kan paddla!!)


To do: Surf !

Bali ar fantastiskt!
Jag har aldrig sett storre vagor i hela mitt liv, vilken kraft!
Niclas leker som ett litet barn i vagorna medan jag star en bit bakom pa mer betryggande avstand fran de storsta. Radd att fa kallsup eller att bikinin ska skoljas av.
Men i morgon ska vi ha surflektion! Vi far se hur det gar, om jag ens kommer upp pa bradan. Men jag ska i alla fall gora mitt basta och jag hoppas att jag gillar det!

Pa sondag har vi pratat om att lamna Bali for att aka till grannon Lombok. Och pa mandag ska vi fira ett och ett halvars-jubileum!
Grattis till oss!

Poolen bleker huden, true or false?

Nu ar det sa att Elin har sagt att huden bleks av att man badar i pool, pa grund av att kloret i vattnet.
Och nu har ju vi lyxat till det och bor pa ett hotell som har pool, som jag vagrar saklart anvanda. Brannan ligger ju redan nastan pa minus!
Jag vill garna fa det bevisat for mig att Elin hela tiden har varit helt tokfel ute och cyklat. Nagon som kan nagot i amnet!?

>> Ingemar och Inga-Lill: Harligt att hora att det inte bara ar vi som branner oss! (Vi har bara kunnat steka pa stranden tva ganger for att vi har varit for roda!) Ha det bra dar hemma :)

Bali baby!

Sol och varme. Tranga gator och totalt trafikkaos.
Saltvatten och surfbrador. Ris och nudlar.
Kokosdoften av sololja som sveper forbi i en svag vindflakt pa stranden.
En vecka har vi varit ute, bara baby och jag.
En vecka av en manad. Kan det bli battre?
Har jag sagt att vi fatt en tva:a i Gbg ocksa, fran och med juli ar den var.
Allt kanns lite for bra for att vara sant just nu.
Men vi har fortjanat det, och nu tanker jag bara njuta av det underbara nuet!



Kuta Beach, Bali.

RSS 2.0