lite smått nervig

Filmen var BRA. Jag vill se nästa nu på en gång. Någon som vet när den kommer?

I morgon ska jag upp i gryningen och ta vaccinsprutan. Jag kommer avlida av biverkningarna, Ödets Ironi i all ära.
Det är nu man borde sätta igång med 100-saker-att-göra-innan-jag-dör-Listan.



NEW MOON

Tentan avklarad, phju!
Sex stycken 3-poängsfrågor och för att få godkänt krävs 50% - alltså 9 poäng. Hoppas verkligen att jag klarade den, två av frågorna hade jag inte läst på någonting om så jag fick chansa (där rök 6 poäng). Så OM jag har klarat den är det nog precis på gränsen. Hoppas hoppas hoppas, det är ju inte kul att ha en omtenta släpandes efter sig. I morgon ska vi gå igenom frågorna i skolan, så då kommer jag nog få lite koll på hur det gick i alla fall.



Men nu ska jag försöka koppla bort plugget för resten av dagen. Ska ge mig iväg på en långpromenad snart med lite bra musik i öronen (man får försöka ta vara på de ljusa timmarna som dygnet erbjuder), sen lunch och iväg på NEW MOON med baby! Hoppas jag gjort mig förtjänt av bion bara.. Om jag får underkänt på tentan så får jag köra med retroaktiv bestraffning i stället - NOT!


VACCINATION

På tisdag ska jag ta svinisvaccinet.
Förut var jag nog mest emot vaccineringen och tänkte av en rad olika anledningar inte ta sprutan. Men nu har jag tänkt om och bestämt mig för att ta den i alla fall. Min mamma till exempel är ju redan sjuk och skulle antagligen bli jättedålig om hon fick svininfluensan. Och farfar är 86 år gammal, han vill man ju inte heller smitta. Så jag ska sluta vara så ego och ta den där omdebatterade sprutan. Inte för min skull, men för deras!

YESTERDAY NIGHT


Hängde med grabbarna till Biljardpalatset, med en öl innanför västen är jag kungen på biljard. Try me!


CHOCOLATE-FACE!


Ville typ äta upp mitt eget ansikte. Var tvungen att testa lite, men smakade dock inte direkt som chokolad.. 

NEW SHIRT


Det var en gång en herrskjorta som tänkte om och blev skjortklänning - Pop Boutique, Magasinsgatan.


Uppdatering för Elins skull ;)


CHOKLADTOPPEN!



PÅ PRISPALLEN:
1.
Marabou Passion Fruit (kan vara den godaste chokladen någonsin!)
2. Lindt Intense Mint (Som After Eight fast med knäckig mint!)

Vilken choklad är din favvo? :)


PLUGG (?)


Lär jag mig nått på det här över huvud taget? Pluggar jag eller pysslar jag?

STORM

Det spöregnar och blåser till förbannelse ute! Göteborg måste vara världens regnigaste stad? Inte konstigt om man går och deppar ihop under hösten om vädret ska vara så här tråkigt. Man får försöka hålla humöret uppe med hemmamys: dricka te, bada skumbad och tända ljus! 

BIO


Måndag it is! (Belöning för morgonens tenta oavsett hur den nu går..)
Tack Ingemar & IngaLill för presentkortet!


Man får plocka fram julpyntet nu faktiskt!

Jag har haft en supermysig helg hemma i Degerfors.
Tagit det lugnt hemma med familjen, besökt Red Brick med tjejerna, ätit pizza och Max på samma dag, fått en adventsljusstake av mormor (för hon hade visst redan åtta stycken), bjudit farfar på fiskgratäng tillsammans med bror, blivit introducerad för det fantastiska riven-choklad-på-nystekta-pannkakor-fenomenet och jag har hjälpt pappa att bära ved så jag fick träningsvärk!

Men nu är jag tillbaka i Göteborg igen, väldigt nervös inför nästa måndags tentamen. Jag måste plugga röven av mig den här veckan! Så har julen tittat in här också, mysigt värre!




Bye for now

NU: 2 timmar på tåget, 30 minuter på bussen.
Sen hämtar pappa och min älskade hund mig på stationen. ♥

Frida Tönt Persson

I morgon sätter jag mig på tåget mot mamma, pappa, hunden, bror och Kim, mormorfar, farfar, och så klart mina två Annor. I cant wait! ♥ Under det senaste året har jag blivit en hemlängtande tönt som saknar mamma.
Men det står jag för!

SONG OF THE WEEK



OWL CITY - FIREFLIES
I'd like to make myself believe
That planet Earth turns slowly
It's hard to say that I'd rather stay
Awake when I'm asleep
But everything is never as it seems


klapp på axeln


Haft muntlig redovisning av ett arbete i skolan idag. Då får man belöna sig med en grisklubba efteråt!

REDIGERING

Windows Fotogalleri är inte så pjåkigt ändå. Vad tycks? Själv gillar jag  den mittersta bäst.


Oredigerad


Dragit ner kontrast och ljusstyrka, upp med mättnad och färgtemperatur.


Kontrasten är nästan maxad, dragit ner ljusstyrkan och lagt på en blå ton.

breakdown

Helgen bara flög förbi. Tyvärr. Jag var inte riktigt redo för att den skulle ta slut så snabbt. Eller inte riktigt redo för att dom skulle åka hem igen kanske. Flytta hit? Please?!

I GOT A FEELING

tonight's gonna be a good night! ♥


TACK FÖR ALLA GRATULATIONER!

Igår var bästa dagen på länge!
Jag älskar att fylla år, allting handlar om mig, bara MIG. Man får vara hur självgod som helst utan att någon kan tycka illa om en. Man får en massa Grattis och uppskattning, alla visar att de tycker så mycket om en - det är ju världens egoboost! Man får unna sig allt man kan tänkas behöva, tårta och vin till exempel! Inga fel. Och inte minst: man får göra precis vad man vill. På sin födelsedag är det ingen annan som bestämmer, alla måste rätta sig efter födelsedagsbarnet. PERFEKT! Man borde fylla år fler gånger per år.




I MORGON kommer världens mest fantastiska gäng hit ända från Stockholm på besök över helgen. Det ska bli så kul och vi ska fira hela helgen! Jag tror jag ska låtsas att jag fyller år fredag & lördag också. Och jag kan bjuda på en liten hemlis: det kommer att bjussas på godsaker fredagen till ära, och inte vilka godsaker som helst utan hembakade godsaker och hemlagad festivalmat! Men mer än så säger jag inte!


ITS MY BIRTHDAY AND I DO WHAT I WANT TO


På sin födelsedag ska man ju unna sig själv lite extra. Jag gick till frisören och blev klippt & stajlad! SNYGGAST is my middlename, haha skämt å sido, men rätt snygg är jag ju i alla fall! ;)


Dom här finaste rosorna fick jag av min älskling idag för att vi firar 2 år! ILOVEYOU.

Vi har ätit god lunch: pasta med kantarellsås med tårta och ett glas rosé till efterrätt! Ikväll går vi ut och äter thai och sen kommer vi hem till fruktsallad av vindruvor, physalis och jordgubbar med grädde till. Jag älskar att fylla år!



HURRA HURRA HURRA!


Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag för det är Fridas födelsedag.
Hurra hurra hurra!


PARTY ALL WEEK LONG

Snart ska jag träffa upp tjejerna från den gamla kursen på Chez Amis på Vasaplatsen för en öl eller två. Tills i morgon (MIN FÖDELSEDAG) ligger en flaska rosa på kylning och då ska jag och baby gå ut och äta thaimat och dricka Singha. Och helgen blir inte vilken helg som helst utan det blir reunion-med-resgänget-helg! JIPPIKAYEY!



Men det är faktiskt inte bara jag som ska firas i morgon, jag och baby firar även 2 år ihop! ♥ Det här fint inslagna paketet ska han få av mig. Jag är bästaste flickvännen i världen. WORD.


CYKELPUMP


Jag fyller år på onsdag.


NAGELLACKET ISABELLE FRÅN MAKE UP STORE


Jag fyller år på onsdag.


BRUN, ORANGE, GRÖN, GRÅ & GUL!


Idag har jag och Niclas varit på stan. Han var ute efter en vinterjacka, jag letade nagellack. Det blev ett grått. Men jag kan inte riktigt släppa det bruna, kanske krävs ett återbesök! Vad tycks?

RÖSTA: FEM SKA BORT!


VI SKA FÅ UPP ETT KOLLAGE MED GEMENSAMMA MINNEN & UPPLEVELSER HEMMA PÅ VÄGGEN.
FEM FOTON SKA BORT, VILKA TYCKER DU?

1. Höst i Göteborg.
2. Höst hemma i skogarna, Letälven.
3. Bugårdsparken i Sandefjord, Norge.
4. Första dejten uppe på berget i Sandefjord.
5. Khao San Road i Bangkok.
6. En strand på Koh Phangan, Thailand.
7. Nemofisk i Malaysia.
8. Templet Angkor Wat i Siem Reap, Kambodja.
9. Ena Petronas Tower i Kuala Lumpur, Malaysia.
10. Från vårt guesthousefönster i Ho Chi Minh City, Vietnam.
11. En strand i Vietnam.
12. Solnedgång över Vänern vid sommarstugan.
13. Tunnelbanan i London.
14. London.
15. London Eye i London.
16. Alla hjärtans dag i Sandefjord, Norge.
17. Camden Market i London.
18. Åre.
19. Backarna blev som puckelpist i Åre.
20. Våran båt hemma i skogarna, Letälven.
21. Solnedgång på Kuta Beach på Bali, Indonesien.
22. Världens godaste sushi på Bali.
23. Lombok, Indonesien.
24. På Gili Trawangan, Lombok.
25. Graffiti i Göteborg.


FREDAG = IDOL

Jag gillar min nya kurs. Media är intressant och vi har ett bra schema. Oftast en föreläsning på två timmar varje dag, jag får en rutin i vardagen som jag inte hade förut vilket är positivt. Regelbundenhet passar mig bra. Och två timmar skola om dagen är också lagom, haha!

Nu ska jag snart dra på mig stövlarna och promenera ner till Myrorna vid järntorget för att möta upp Anne som nyss har kommit hem från New York! Och det är ju fredag, och då missar man ju inte IDOL. Det pratade vi om idag på föreläsningen, hur medierna styr våra liv och vanor. Hur som helst så får gärna Idol styra mina fredagskvällar för jag gillar Idol och hejar faktiskt på Erik. Och jag tycker att Erika kan få komma tillbaka och ersätta Rabih, för han är inte bra. Nej det är han inte.


IKEA

Niclas har precis köpt en stationär monsterdator.
Den krävde ett databord så idag åkte vi till IKEA! Så efter min föreläsning möttes vi upp för lunch på Café Tintin på Linnégatan och hoppade sen på bussen. Det resulterade i ett litet men bra databord, en tavelram till ett kollage vi håller på med, lite julpynt och den obligatoriska asken med delicatobollar!




LET'S CELEBRATE !

Man firar för lite i vardagen! Det tycker i alla fall jag. Vi lever i ett prestationssamhälle som alltid kräver att man ska ligga på topp. Jag tycker att man borde belöna sig mer än vad man gör. Men det gör man inte, utan man bara levererar och levererar gång på gång. Det är inte OK! Jag tycker att man ska vara nöjd och stolt över det man presterat och våga vara osvensk och faktiskt visa det också! Man borde fira sig själv lite bättre! Igår firade jag att min kurs var slut med ett avslappnande bad med tända ljus, idag firar jag min första dag på nya kursen med falafel och pommes!
Vad firar du? ;)


HÖSTENS PLAYLIST:


Bilden är en länk. Klicketiklick!
Jag bjussar på perfekta Chill Out-listan för en lugn hemmakväll i höstmörkret!


maxa & relaxa


Redovisningen är klar. Kursen är slut! Applåd för att min första universitetskurs är avklarad! Jag har firat med att fylla upp badkaret, tända några ljus och sätta på relaxmusiken.


Jag har även firat med en tur till biblioteket för att införskaffa kurslitteraturen för nästa kurs. Here we go.


SOFFLÄGE

Sovit är något jag inte gjort inatt. I stället har jag halvvakendrömt om muffins, trafikkaos och fotokollage, vilket är jävligt dumt då det är meningen att man faktiskt ska SOVA på nätterna. Tydligen är jag inne i någon slags trotsperiod så här strax före mina fyllda tjugotre.

I morse var jag till råga på allt tvungen att gå upp i tid också för att träffa gruppen i skolan och reka inför morgondagens muntliga redovisning. Men som tur var så var det inte bara jag som var trött, och vi åstadkom faktiskt någon slags plan och till och med en Overhead-bild, värsta engagerat! Tyvärr så hade inte tushet torkat innan jag la ner den i min skolmapp så nu är den alldeles kladdig och bokstäverna utsuddade. Min typiska otur.

Var klar i skolan vid 12-tiden, då intog jag soffläge och stannade där. Sovit lite. Tittat på Smallville (som tydligen går på eftermiddagarna också, YES!), Förlossningskliniken, Mannen som kan tala med hundar, Extreme home makeover, 2½ men, Sveriges fulaste hem och så har jag fortsatt min resa med Desperata Hemmafruarna säsong fem framför datorn. Paus endast för pyttipanna med stekt ägg och rödbetor, korv med bröd och popcornpoppande.

Håll tummarna för mig på redovisningen i morgon, vår grupp är först ut, och jag är inget big fan av att tala inför hela klassen. Buhu.

READY STEADY GO!

Kursens sista rapport är klar och inmailad! SKÖNT.
Nu är det bara den muntliga redovisningen kvar på tisdag, sen är kursen slut! Men ingen ledighet här inte, redan dagen efter börjar nästa kurs, nämligen Medierna i samhället. Och det blir lite skillnad, föreläsningar varje dag jämfört med någon gång i veckan som vi haft hittills. Mina lata mornar framför Smallville (vardagar på 6:an kl. 09:40) är förbi. Borta. Gone. Bye bye Clark Kent, ta hand om dig.

MUFFINS IN THE HOUSE!


RSS 2.0