Malaysia!

Jag har inte haft tillgang till nagon dator de senaste dagarna, sa nu har jag ganska mycket att beratta. Det har ju hant en del sen jag skrev sist, nar vi var pa Phi Phi. Nu har vi varit i Malaysia i nastan tva veckor. Vi bokade resa till Langkawi direkt fran Phi Phi. Det ar en lang resa, sa vi fick sova en natt i Krabi. Men det var jattekul att komma tillbaka till Langkawi, dar jag var sa mycket forra aret. Traffade en massa bekanta, vi hangde ganska mycket pa Babylon (en mysig liten bar dar man sitter pa mattor direkt pa stranden). Men jag blev jattebesviken nar jag kom dit och upptackte att reggaebandet var pa semester fran reggaebaren. Men som tur var kom de tillbaka efter nagra dagar sa jag hann traffa dom med och hanga pa reggae och dansa lite! Vi var hela ganget pa Langkawi, alla 8 pers. Sa vi bestamde oss for att hyra en mini-van och aka pa sight seeing. Tur att dom hade med mig som kan allt om on redan, haha.. Vi akte och sag vattenfall, akte linbanan 700 meter over vattenytan (jag trodde jag skulle do), sa akte vi upp till norra sidan av on till den finaste stranden jag nansin sett. Sa akte vi over till Monkey Island till en nybyggd bar over en dag. Vi hade det tokbra helt enkelt.

Nu har vi varit pa Perhentian Islands i nagra dagar. Helt underbar snorkling, simmat med hajar, seaturtles, nemofiskar och massa andra farglada fiskar och koraller. Grymt. Annars har vi haft lite rehab pa Perhentian, chillat och kollat pa film och atit en massa god mat. Bakad potatis och vegetarisk tacos. Det ar ju som att komma till himlen efter en manad av ris och nudlar. Men sa igar, sista kvallen, sa dyker grabbarna upp igen ganska oforberett. Sa da kom olen med in i bilden igen. En jattekul kvall. Men nu har vi lamnat dom, sa kommer vi antagligen ses i Kuala Lumpur igen, huvudstaden i Malaysia.

Nu stanger internetcafet tydligen. Sa jag far val skriva mer nan annan gang. Ja jusst det, idag aker vi till Tioman!

Phi Phi

Japp, nu ar vi pa Phi Phi. Har precis skrivit ett litet dagboksinlagg pa resdagboken.se och jag ar lite bakfull sa jag tanker faktiskt inte skriva sa mycket har.

Titta in pa http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=3&userId=110831 i stallet.


Elefant trekking i Krabi !

Nu ar vi i Ao Nang, Krabi och idag har vi varit pa elefant trekking! Akte ut pa landet typ och fick hoppa upp pa en stackars elefant och chaufforen satt pa elefantens huvud och snacka elefantkommandon. En tur i "djungeln" pa stigar genom sma vattendrag. Ibland lutade det sa brant uppfor sa jag trodde elefanten skulle trilla baklanges. Men jag tyckte lite synd om djuren, fick lite daligt samvete. Men efterat matade vi dom med bananer, och det gillades!

image358image359

Vi kom tillbaka till Ao Nang mitt i stektiden sa vi drog ner pa playan saklart. Och for ovanlighetens skull sa drog vi en strandpromenad, och i ena anden av stranden fanns det en massa sma apor som sag ut som Herr Nilsson lite grann. Skitsota!

image360image361

I morgon bitti ska vi aka till Phi Phi Island, det blir najs. Nu har vi bara en vecka kvar av varat visum sa sen drar vi nog vidare till Koh Lanta och sen ner till Malaysia.



Tankte bjuda pa lite bilder fran resan.

image362image365
Khao San Road, Bangkok. Och var fina bungalow pa Ban Tai pa Koh Phangan.

image363image364
Brudarna pa beachen pa Koh Phangan. Och jag och Elin med vara tattoos!



> Mormor och morfar: Ja, det var jag som ringde, men det var nat fel pa telefonautomaten sa jag gav upp!

Shark bay

Sitta i skolbanken pa semestern var ju inte vad jag hade tankt mig, men fan vad det har ar roligt! Idag har vi gjort tva dyk, bada pa 12 meters djup. I morgon ska vi ner till 18 meter, sen har vi varat dykcertifikat i handen! Idag gjorde vi provet, och det gick finfint. Vi dok igar med, men da gick vi bara ner pa 6 meter. Har sett sa frana fiskar och koraller, butterfly fish, parrot fish, nemo fiskar, squids, stjostjarnor barracudor och en massa annat fargglatt. Grymt helt enkelt! I morgon ska vi till kanske till Shark bay och dyka. Det kommer bli coolt, ofarliga revhajar men det finns bull sharks ocksa! De ar lite mindre ofarliga. Det ska bli sa ball. Om vi inte dyker dar i morgon sa drar vi nog dit och snorklar nar vi ar klara med dykcertet. Det var nagra som hade sett valhaj haromkring nar de dok for nagra dagar sen. Jag har det sa gott.

I dag har jag pratat med farfar i telefon. Det var kul! Jag ringde hem och till mormorfar ocksa, men jag antar att ni hade vettigare grejer for er an att sitta klistrade pa telefon en lordag ;)


RSS 2.0