Frida Jävla Persson

Ibland är jag den dummaste människan på jorden. Ibland bara hatar jag mig själv så sjukt mycket! Jag har gjort den mest idiotiska grejen...

Det var en gång den 8:e augusti. Den dagen köpte jag en bil. Och jag fick veta att om man är bilägare måste man skaffa trafikförsäkring, enligt lag. Om man inte gör det får man böta. Så jag gick då in på ett föräkringsbolags hemsida för att skaffa trafikförsäkring. Var ganska säker på att registreringsnumret jag angav var korrekt och klickade OK och sen var det klart! Toksmidigt! Och allt var frid och fröjd tills i förrgår då min kära far ringde och berättade att jag hade försäkrat fel bil. Jag hade försäkrat fel bil. En Saab 900. Jag har en rostig Nissan Sunny från -89. Och böterna låg på cirka 2 laxar.
Vid just det ögonblicket när jag insåg mitt misstag skulle jag inte ha tvekat att tatuera "Frida Persson = höjden av dumhet" i pannan.

Men genom att mixa mina goda egenskaper (sådana finns också) med en stor gnutta tur lyckades jag få försäkringsbolaget att bortse från min idioti, och böterna drogs tillbaka. Det krävdes dock två samtal till kundservice.

Första ronden var ett stenhårt nej; har du klantat dig är det ditt eget fel, dumhuvud.
Andra samtalet var mer: äsh, va klantigt.. Du, jag fixar det ska du se tjejen..


Att ringa kundservice är lite grann som att spela rysk roulette.


I Norge äter man mackor till lunch också.

Idag klippte sig Niclas, det blev kortkort. Hehe.
I morgon ska han till tandläkaren, det kommer svida i plånkan.

Den här veckan har vi kvällskift. Men det behövs övertid som vanligt, så vi kommer nog gå 08:00 - 20:00 resten av veckan. Plus att det är övertid i helgen också, mycket jobb. Det är najs att man får gratis käk på övertiden, det dåliga är att det alltid är junkfood. Antingen burgare eller pizza, inte så najs i längden.
Om jag ska vara ärlig så har jag inte ätit potatis sen jag kom till Norge. Men jag har ätit andra grejer. Typ makaroner, ris, matvete och bulgur. Och pizza.
Igår gick vårt lilla gäng i kollektivet och beställde kinamat, den tog vi med oss hem och så hade vi picnic på taket! Mycket mysigt. Och i fredags firade vi Idas födelsedag på restaurang!


Torp Distribusjon

Där har vi jobbat sen i tisdags.
Det är faktiskt sant för vi har jobbat övertid både igår och idag. Och imorgon börjar en ny vecka och det är den veckan med tidigt shift. 6:00 - 14:00. Yippie! Och så behövs det säkerligen övertid, så då blir det med andra ord 6:00 - 18:00. Woho!

Torp är sig lite grann likt, och mycket sig olikt.
Sen jag jobbade där senast har lagret flyttats till ett mycket större lager, Autostore har försvunnit och allting är mycket rörigt eftersom det inte riktigt finns några fasta rutiner. Måste säga att det är väldigt rörigt, mycket är fel och många är nya. Många gamla arbetskompisar är borta, men en hel del är kvar. I fredags var vi på en "jobbfest" och där kunde jag konstatera att dom gamla rävarna inte har förändrats lika drastiskt som vårat andra hem TD har gjort - som tur är!

Det är väldigt mycket att göra på lagret nu, så jag antar att det också kommer att bli väldigt mycket jobbande framöver. Och det känns ju också bra, det är ju faktiskt det vi kom hit för..

Det flyter!

Ny bloggdesign!

Tack till www.designadinblogg.se ! Där finns allt jag behövde veta om hur jag kunde ändra på min bloggdesign. Vill också tipsa om www.designabloggen.se där man kan ladda hem färdiga bloggdesigner gratis.

Så nu är jag lite mer insatt i html-koderna, kul kul! Kanske till och med kan ge mig in på att byta header (=bilden längst upp på bloggen där jag nu har ett svartvitt foto över en stad)?

Nystart i Norge

Tillbaka i Norge igen. Vi kom hit i förrgår, och redan i morgon ska vi börja jobba. Hur ska det gå, jag har ju haft semester sen februari..

Jag och Niclas bor i ett kollektiv som ligger centralt i Sandefjord. Helt okej plejs, bor tillsammans med tre andra svenskar, två tjejer och en kille. Sandefjord är sig likt, vi besökte stammis-utestället Blue Marlin samma kväll vi kom och idag har vi fått jobb på gamla kära Torp Distribusjon som har flyttat ut och ihop med Komplett. Det är väl det som är "The big happening" i sådana fall. Ska faktiskt bli kul att komma tillbaks till Torp och få se vilka som jobbar kvar, träffa gamla arbetskompisar. Så väntar vi ju på att Elin & Emma och Elias & Sofie ska komma hit och börja jobba också, då blir det som på den gamla goda tiden..!

Känns bra att vara tillbaka.


The final countdown!

Inför färden tillbaka till Sandefjord.

 

Jag har redan resfeber. Men jag tror det går lite bättre den här gången, om jag bara känner att jag har allt under kontroll så kanske jag kan undvika att flippa ut den här veckan. Så idag har jag börjat med packningen. Och jag har tättat så jag nästan trodde jag skulle avlida.
De sista dagarna hemma är planerade in i minsta detalj! Imorn ska jag handla det sista, klippa mig och hälsa på kusin. På torsdag ska jag inte glömma att ringa Elin för då fyller hon 22 år (jag får fortfarande skit för att jag glömde det förra året). Och så ska jag fortsätta tvätta och börja packa alla kläder. Om jag tappar bort min packningslista flippar jag garanterat. Där står allt. Det där A4:at min bibel just nu.

På fredag köper jag farfars gamla bil. Idag har jag och brorsan pimpat den med en fet stereo. När jag åker på fredag är det volymen i bött och plattan i mattan!

RSS 2.0