Skärgårdskalajs

Lördag. På måndag har vi varit här i två veckor. Och inte har vi börjat jobba nånting än. Men har ändå hunnit med att tacka nej till två jobb, bra tänk. På måndag får vi antagligen reda på om vi kan få jobb på ett lager eller inte. Och om vi inte får nåt, så är vi väl illa tvungna att tacka ja till callcenter-jobbet. Huha. Vi får väl se hur det slutar..

Igår var det verkligen mysfredag. Vi rostade potatis och morötter i ugnen och gjorde ugnsbakad lax, så vi käkade kalasmiddag hela familjen. Sen bänkade vi oss framför idol, men vi orkade inte vänta in utröstningen så vi drog ner till ett supermysigt café och spelade TP på norska. Det var inte det lättaste, men hög mysfaktor!

Ikväll ska vi på fest hos Challe och Laura, Karlstad-brudarna jag lärde känna i Malaysia. De bor också här i Sandefjord, de hyr ett jättemysigt litet hus som ligger precis vid vattnet. Skärgårdsidyllen!

Sandefjord i fler bilder

På promenad genom Bugårdsparken.

image256



image261



Här har vi matbutiken jag & Elin ska jobba extra på; Meny. Och så har vi vår lägenhet, som egentligen är ett radhus. Och utanför står lillfjärten parkerad. Den har bara fyra växlar, men går som en raket!


Sandefjord i bilder

Och så här såg det ut igår när vi styrde stegen ner mot centrum.

image235image234

Jag har gjort en guidad tur genom Sandefjord, bara för er mina vänner!

image236

Norska är som sagt ett ballt språk.
På vägen mot centrum hittar vi många coola prylar, brandposter och Mini Coopers till exempel.



Mitt i centrum hittar vi kyrkan och en fin park. Och om bilister inte stannar vid övergångställe riskerar de 3 000 norska kronor i böter. Därför har man en grym makt som gångtrafikant här, alla stannar jämt!



De som har äran att få besök av oss är först och främst:



(McD var ett skämt. Jag har lovat mig själv att aldrig någonsin under min vistelse här sätta min fot därinne!)

Så har vi hamnen också:



Igårkväll drog vi ner till hamnen hela gänget. Grabbarna skejtade, och vi flicks var mäkta impressed.



Imorgon har vi möte med Manpower och då passar vi på att terra Adecco och Jobzone lite till!

Bira bira bira - bajs bajs bajs!

Supernajs väder. Solen skiner och jag inbillar mig att sommaren fortfarande finns kvar utanför fönstren. Altandörren står öppen och frisk luft fläktar in i vardagsrummet.

Ett kapitel till och ett blogginlägg senare ska vi promenera ner mot centrum. Stegen styr ner mot hamnen, där ligger nämligen banken. Där har vi snakket med en kämpehygglig kille som grejar norska konton och internetbank åt oss. Det är grejt och flott och koschlig!

Norska är ett ballt språk.

Likningskontor = Skattekontor
Dyremat = Djurmat
Akkurat = vet inte, men dom använder det jämt och ständigt
Bärs = Bajs (fniss!)

Callcenter!?

Nu har jag varit här i Sandefjord i en vecka. Vi har hunnit med mycket. Till exempel har vi två jobb att välja mellan, ett på matbutik och det andra på callcenter - Tele2 (vart känner jag igen det ifrån?). Men vi avvaktar några dagar till för att se om det kommer några lagerjobb vi kan ta istället. För det vore ju det bästa. Vi har kontakt med FEM bemanningsföretag, det borde ge resultat.
Vi har också fått våra norska personnummer nu, så nu håller vi på att fixa norskt bankkonto. Så vi får nån lön när vi väl börjat jobba. Och vi har också skrivit avtal på lägenheten till december ut. Känns praa!
Och helgen var lite wild & crazy, kolla in bilderna på http://frideliin.bilddagboken.se..

Vad mer finns det att säga än att jag saknar er därhemma?

Vuxenpoängen bara haglar in!

Idag vaknade jag kvart i nio... PÅ MORGONEN!!

Utan hjälp av väckarklocka eller väckning av annat slag.
Jag vaknade helt av mig själv.
Det här är stort.

Fetaste vuxenpoängen hittills i samlingen.



P.S. Idag ska hela familjen ha lördagsmys med tacos här vårt lilla kollektiv! D.S. 

NORGE !

Efter sjukt fet resfeber så bar det ändå iväg till Sandefjord.
Roadtrip inkluderad mig själv (såklart), Elin, Sofie, och Elias tog plats i förarsätet. Och det i en så överlastad liten Peugeot så det var knappt vi fick plats med all packning.. Men vi tog oss över norska gränsen och väl på färjan var det synd att bryta nya vanan med trångt utrymme i liten bil, så jag hittade en passande sittplats.






Framme i Sandefjord överrumplades vi totalt av vår tokgrymma lägenhet.
Duschen har RADIO! wow.








Sen vi kom hit i måndags har vi koncentrerat oss på jobbsökning. Med resultat. Jag och Elin har fått heltid på Meny, en matvarubutik. Men helst av allt vill vi ju ha jobb på lager, för att jobba mycket övertid och tjäna stålar. Man har bara 14 dagars uppsägningstid här i Norge, vilket passar oss utmärkt, så vi fortsätter söka. Vi har fått väldigt bra kontakt med flera bemanningsföretag hittills. Känns bra bra bra det här!

Annars har vi pysslat med annat som också har med vuxenpoäng att göra. Jag är så vuxen nu så ni skulle aldrig känna igen mig, haha. Jag har gjort min första makaronilåda i hela mitt liv till exempel. Och inte nog med det, till och med pannkakor grejade vi till igår! Efteråt var jag så tjöckmätt att jag nästan trodde jag var i typ sjunde månaden.. =P



Och bajs på alla er som inte trodde på mig och min yogamatta! För den har redan kommit till användning! Jajjemän, vi TRÄNAR här borta i väst också! Told ya so! ;D

KOS O KLEM

Got to love my brainy-mommy!

Samtal mellan mig och min mor för några dagar sedan..

M: Du, när hade du tänkt att åka till Norge då?
F: Jag vet inte riktigt, har en massa att fixa först.
M: Jaha, vadå?
F: Men jag måste ju vaccinera mig och sånt först du vet.
M: Vadå, måste man vaccinera sig innan man åker till Norge??
F: Ja, men det vet du väl. Det är ju skitlätt att få rabies i Norge, visste du inte det!?
M: Vaaa!? Äre saaaant?
F: Ja, det vet ju alla!
M: Skojar du med mig??
F: Hahahaha.

Flippa!?

FLIPPA FLIPPA FLIPPA!!!

Ge mig sushi!

image216

RSS 2.0