Rapport

Tänkte rapportera att jag lever och har det gött här hemma i skogarna. Har förätit mig på julmat, fått fina julklappar och druckit mig full på stattshotellet. I morgon planeras det för snowboardåkning och till veckan blir det shopping på mellandagsrean! Plugget har jag grävt ner i ett djupt svart hål. Ska gräva upp det igen någon dag. Framöver. Innan nyår bär det iväg till pojkvännen i Karlsborg och sen back to Göteborg. Hoppas ni mår fett bra och att ni är några julmatskilon tyngre! *<=-)
 
Puss och kram.


diska-packa-plugga-sova-hemhem



I morgon åker jag hem till Värmland över jul (och nyår?).
I skogen leker vi stenålder och lever utan World Wide Web, vilket kommer innebära fett dålig uppdatering här på bloggen. Jag har förbannat mycket plugg att sysselsätta mig med över just jul & nyår (en omtenta och ett gigantiskt grupparbete) vilket innebär ytterliggare bloggtorka. Mina kära blogg ligger med andra ord inte i toppen på prioriteringslistan just nu. Men när jag har firat både jul och nyår, köttat omtentan och rockat loss med grupparbetet är jag all yours igen.

God Jul & Gott Nytt År!

SNEAKPEAK


Nya örhängen från Indiska kommer att pryda mina örsnibbar på juldagen! Jag är redo för Stattshotellet.

Har haft genomgång av gårdagens tenta idag i skolan, och det känns som jag har prickat in det mesta rätt. Skönt! Nu har jag bara den gamla omtentan och hemtentan kvar över jul, seminarium nästa år och sen är den här kursen avslutad! Fort tiden går. Annars har jag hittat julklappar till Anna & Anna idag från Prickig Katt på Vallgatan (som kan vara Göteborgs mysigaste butik)! Och nu har Carro och jag precis avslutat en helkväll med pizza och broderande/stickande. Prickig katt inspirerar mig verkligen, om jag inte hade fullt upp med broderiet som måste bli klart till julafton så skulle jag satt igång med tillverkning av hårprydnader i alla dess former! Det blir ett senare projekt. Jag borde starta en pysselklubb/syjunta!
Overandout.

Mer photoshop!

Från flygplansfönstret mot Florens i våras. Kvaliteten är inte den bästa men det är ändå en cool bild som jag gillar.


Oredigerad.


Redigerad.

Vilken tycker du bäst om? Oredigerad/Redigerad? Själv gillar jag båda, älskar den vita fluffiga känslan i den oredigerade men å andra sidan är den redigerade lite mäktigare.

ÄNTLIGEN :)


YES det snöar! Och det är inte sån snö som bara singlar ner och smälter så fort det landat på marken, nej det har till och med lagt sig ett litet vitt puderlager! Jag blir SÅ glad! :) Om någon timme ska jag ge mig ut i kylan och bara njuta av det fina vita på vägen till tentaskrivningen. Önska mig lycka till.

PHOTOSHOP


Idag (i pluggpausen) har jag lärt mig något nytt i photoshop, nämligen hur man gör en vinjettering (rundad inramning som ovan). Guide finns här. Tack emma för hjälpen! Åter till pluggandet.

DREAMING OF A WHITE X-MAS


På lördag sitter jag med pojkvän på tåget hem mot skogarna. Och jag hoppas för julstämningens skull på massor med snö. Bilden ovan är från mars 2006, ge mig lika mycket snö nu! Jag är så förväntansfull och taggad på att åka hem och fira jul. Nästan som när man var liten och inte kunde hålla sig från julklapparna som inte fick öppnas förrän efter Kalle. Jag längtar tills jag får komma hem, bara mysa runt hemma med mina kära och frossa i allt som hör julen till! Men först väntar morgondagens tenta och torsdag & fredagens heldagar med föreläsningar. Fyra dagar kvar.. 

HOPES, DREAMS & WISHES



Sånt som man inte får önska sig i julklapp men gärna vill ha ändå:
  • En hund.
  • En lägenhet i Göteborg centrum.
  • En plats på Event Managing-programmet till hösten.
  • En resa till något snowboardvänligt ställe.
Det fixar ni va!? ;)

TAGGAD


Inte jag tyvärr (bilden är snodd från iheartit).

Jag ÄLSKAR den. Hade ju själv planer på att tatuera in världskartan som en jordglob ett tag. Men var så osäker på var jag ville ha den så det rann ut i sanden. Men nu blir jag sugen igen!

PLUGG VS FIKA

Det är plugg som står på schemat för helgen. Har tenta på onsdag, tänkte att det ska gå lite bättre än vad det gjorde förra gången. Men hittills har jag inte hunnit med att läsa så mycket, har haft tvättid (alltid lika kul en lördag morgon) och så har vi varit ute på stan och köpt en en krok att hänga upp kollaget på (bild kommer så fort det är uppsatt) samt besökt BK för en god lunch. Om en stund kommer Anne förbi på glögg och lussebullar. I juletider finns inga fikagränser!

Uppdatering: kroken gick sönder. måste köpa ny. typisk otur.

BILD BOOM

Härmed är en ny jultradition tillagd på listan - Julmarknaden på Liseberg är nykomlingen som bränner förbi både glöggmys och lussebullebakning och direkt hittar hem på första platsen bland jultraditions-favoriterna! Mer julkänsla än så här är troligen svårhittat. Om jag hade tid skulle jag erbjuda mig som volontärarbetare så att jag fick hänga där gratis varje kväll. Okej, nu kanske jag överdrev en smula.. Men varannan dag - nemas problemas!


Hur många lampor?!


Mmmmm.. fudgekola. Vi köpte brända mandlar med vaniljsmak. Yum!


Merry Go Round Round Round..


Äkta renar importerade från Lappland! Julgrisar och getter fanns också på plats.


Fräsigt upplyst vattenfall.


Inne på Liseberg hade det visst snöat i alla fall! (nä det snöar inte i Gbg, det var fejksnö)


Radiobilarna var igång!


Varje dag kl. 19:00 visas en isshow, dom var jätteduktiga!


MOT LISEBERG!

Idag är det 10-årsjubileum för julmarknaden på Liseberg! Ni vet den som är känd för att vara en stoooor julmarknad översållad med julbelysning. Har hört att dagen till ära kostar inträdet och mycket där inne bara tio ynka kronor (dock tveksam källa). Så jag och baby ska dit! Och med ska systemkameran, så nu måste jag plugga lite inställningar så får vi se om det blir några lyckade bilder. So long!

DAN FÖRE DAN FÖRE DAN FÖRE...


Jag älskar allt julpynt som sitter uppe över kullerstensgatorna i stan, stjärnor i fönster och ljusslingor på balkonger. MYS!

ORDNING: CHECK!



Föreläsning: check! Lunch: check! Köpa svart tråd till mitt broderi: check!
Nu ska jag jäsa lite framför That 70's show (kan hända att en tekopp samt en lussebulle slinker ner till efterrätt), sen läsa lite i skolboken och ikväll blir det att traska iväg på Sats Afro. Den här tisdagen ordnade upp sig i alla fall!

Frida Jävla Persson


Jag blir så trött på mig själv ibland. Som när man kommer till skolan kl. 10:00 och inser att man inte börjar förrän 13:00. Då till exempel är man rätt trött på sig själv. Ett annat exempel var igår, då jag också tog fel på tiden och kom en timma för tidigt till skolan. Är jag den enda som inte lär mig av mina misstag?!

det bästa med julen?


SAGAN OM SMUTSODLINGEN



En omtumlande morgon. Blev väckt av en snubbe som skulle fixa någonting med ventilationen i lägenheterna. Ventilationsluckan satt bakom badkaret så det blev tvunget att flyttas på. Och FY vilken otäck syn. Jag sprang snabbt hemifrån på redovisning av en övning i skolan. Igår tänkte jag att efter redovisningen ska jag belöna mig själv med ett varmt och avslappnande bad med kanel & vaniljdoftande badolja eller kanske en jordgubbsbadbomb. Men nej, jag tror jag blir tvungen att ta tag i städningen i stället!

3 I TOPP GRÅTPROGRAM


Första plats går till Förlossningskliniken!
Motivering: gråtgaranti, av den lyckliga sorten så klart.


På andra platsen hittar vi Extreme Homemakeover.
Motivering: Den perfekta amerikanska "And they lived happily ever after"-sagan.


Tredje plats går till Mannen som talar med hundar.
Motivering: han hjälper hundar, vad mer behövs?


HEMMALAGAD SUSHI









Inte dåligt för att vara första gången va! Det blev inte bara snyggt, det blev gott också! ;) Recept från ICA.


UTKLASSNING


Lussebulle-bak, pizza, Idol och så glöggen på det, bättre fredagskväll än så här finns inte! :) Recept från ICA.

Och kvällens Idolprogram var det bästa jag sett på länge! OH MY GOD, ERIKS VERSION AV RUN TO THE HILLS!  Shit maaaj ghaaaad! Ikväll är första gången någonsin jag röstat på någon idol. Det var till och med bättre än Sebastians version av Life on mars. Och den var BRA.

WE HEART IT


Tips på en fotosajt med galet grymma bilder, helt klart bästa fotoinspirationen. Enjoy!
(bilden är en länk)


JULSTÄMNING



KLICK - bilden är som vanligt en länk!

Perfekta listan för att komma i julstämning. Själv kommer jag använda den till helgens lussebulle-bakande :)
Om det är någon låt som du saknar - tipsa mig i sådana fall!

Morgonens vaccinering gick bra, jag har bara fått lite ont i armen. Men symptomen behöver tydligen inte komma förrän i morgon/övermorgon så vi får väl se hur det går. Oavsett så är helgens planer att baka lussebullar, göra hemmagjord sushi (för första gången) och förhoppningsvis inhandla lite julklappar. So long!


NYTT FÖRSÖK

I morgon ska jag göra ett nytt försök hos vårdcentralen. Den här gången tog jag det säkra före det osäkra och ringde och kollade först. Och det ska tydligen vara lugnt, vaccin finns på plats. Så det är i morgon det sker folks. Om ni har något att säga mig - säg det nu medan jag fortfarande är i livet  :P

Nu ska jag cykla iväg till SATS för en timmes dansaerobics!


NOSTALGI I JULKALENDRAR










NEW MOON SOUNDTRACK


KLICKETIKLICK bilden är en länk!

Mina favoriter är nog Hearing Damage, PossibilityRosyln. 
Tyvärr är inte soundtracket fullständigt på Spotify, de låtar som fattas är:

Thom Yorke - Hearing Damage

The Killers - A white demon love song

Muse - I belong to you

OK Go - Shooting the moon


STILL ALIVE

Möts av skylten SLUT PÅ VACCIN i dörren.
Jag är inte direkt den som tycker att det är kul att gå upp skittidigt i onödan. Jag menar, HUR svårt kan det vara att uppdatera hemsidan? Det är inget litet skitföretag det handlar om liksom, det är VÅRDCENTRALEN. En statlig institution. Uppdatera så man slipper sånt här för helvete! Fan! (ursäkta mitt dåliga morgonhumör) Om man ska se det från den positiva sidan så lever jag ju fortfarande i alla fall.


RSS 2.0