Khao Lak

Nu ar vi i Khao Lak, kom hit i gar morse med nattbussen da solen annu inte gatt upp och det var alldeles fuktigt och immigt ute. Ingenting var oppet sa vi tog vara ryggsackar pa ryggen och promenerade ner mot havet. Jattefina hotell och sma stugor precis vid stranden, vi sag inga spar alls av tsunamin. Det enda var en skylt pa vagen ner dar det stod "Entering tsunami zone" eller nagot liknande. Sadana skyltar sitter det uppe lite overallt haromkring, aven liknande som pekar ut evakueringsvagar. Val nere vid havet gick vi langs stranden och efter en bit stannade vi for att bada. Dar vid ett trad fanns en minnesplats med fotografier av personer och familjer som dott i tsunamin. Det var jattefint dekorerat med korallstenar, snackor och blommor.

khao lak beach

Vi har hittat ett rum for 300 baht, ca 30 svenska kronor var per natt. Men i morgon aker vi harifran med buss ner mot Phuket.

busshallplatsen

Khao Lak ar ett jattefint stalle, jag gillar Khao Lak mer an Hua Hin. Framfor allt ar manniskorna mycket trevligare har, man halsar pa varandra och om man star och tittar pa nagot i ett marknadsstand sa kommer de inte framspringande pa en gang och ska pracka pa en precis allt de har att salja.. Det ar ocksa lite mindre, och darfor lite lugnare, har inte sett skymten av nagra prostituerade som det fanns gott om i Hua Hin.

I gar lag vi mest pa stranden, och efter natten i bussen sa somnade jag sa klart dar och brande typ hela baksidan av kroppen. Tur att jag har en sa bra och forberedd resekamrat som har med sig forsta hjalpen till allt. Lite hydrozonsalva over natten och jag kanner typ ingenting av det idag. Men vi struntade anda i stranden idag. I stallet har vi hyrt en vespa och akt runt pa, det var jattebra nu har vi sett lite mer av Khao Lak an vad vi skulle gjort annars. De har vanstertrafik har, men vi bildar ett jattebra teamwork Emma och jag. Hon korde och jag sa vanster och hoger hela tiden :) Vi tog oss till en polisbat som blivit uppsvept 600 meter upp pa land av tsunamin. Det kandes helt ofattbart. Nar vi akte med vespan lite utanfor centrum var det manga byggen pa gang, vi har ocksa sett att det sitter uppe lappar om att man kan volontararbeta for att bygga upp Khao Lak. Sa spar av tsunamin fanns i alla fall.

polisbaten

Emma har laddat upp en hel massa bilder pa resedagboken. Ga in pa resedagboken.se och sok pa frideliin sa hittar man Asien-resan med Emmas bilder och dagbok. Mycket sevart och lasvart!

Saknar famlijen och Lars valdigt mycket. Jatteroligt med allas kommentarer, att se att ni laser!
Pa aterseende!


Kommentarer
Postat av: Anne

HEJ. Så ni är i Thailand nu. Vad trevligt! :)

2007-03-17 @ 23:31:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0